QUÍ SOM

El Centre d’Ensenyances i Creixement Personal“La Cabana” és una iniciativa situada al poble de Tarroja de Segarra (Lleida), que té com a objectiu (com ho diu el nom) facilitar coneixements per a ajudar a obrir consciencia al conjunt de la societat.. Funcionem des de fa uns 8 anys, i el nostre compromís és facilitar, ja sigui en forma de xerrada, curs, taller o altres qualsevol coneixement que ens pugui ajudar a obrir a nous paradigmes que ens portin a una vida millor. Ja sigui des de l’espiritualitat, el creixement personal, formes de vida sostenibles, educació, salut, teràpies, agricultura ecològica, energies renovables, sanació, etc….. Fem també activitats setmanals de treball intern com ioga, dansa del ventre i/altres.

Col·laboradors

FOTO QUIM BUIL

Quim Buil: Des dels vint anys he tingut un gran interès per el coneixement de mi mateix i per l’autosanació. això m’ha portat a investigar i practicar disciplines com el ioga, tai xi, meditació, xamanisme, tècniques de sanació i creixement personal, Curs de Miracles i molts altres.

De totes les disciplines apreses el ioga, entès com a una disciplina que busca la Unió amb Un Mateix o Ésser o Unitat, m’ha acompanyat durant aquests vint anys i s’ha convertit en la  pràctica principal de la meva persona. Alhora bec de  la pràctica i concepció filosòfica d’Un Curs de Miracles.

Amb els anys he esdevingut professor de ioga i també últimament coordinant grups en relació a Un Curs de Miracles.

M’interessa especialment la part espiritual del ioga, la part que ens porta a unir-nos amb nosaltres mateixos o Ésser i a percebre la «Unitat» a tot arreu, i poder ser lliures de la percepció separada.

A les classes procurem transmetre què és el ioga, aprendre almenys una taula de postures per a poder-la fer de manera autònoma, pranayama (respiracions-cos vital), meditació i mantres, i també la part espiritual del ioga que és la unió amb l’Ésser.

També procurem desenvolupar  la part del discerniment, de què és el ioga, qui sóc en realitat?, què es l’Ego, com funciona la ment, la ment conscient i ment. Us convido a venir a provar les classes o els cursos.inconscient, el mirall, la vacuïtat, etc… La primera classe és gratuïta


Dimas Montserrat, terapeuta, professor de ioga,esquilador d’ovelles i exemple viu de vida  natural a la natura. Persona amb un gran recorregut vital, en el mon de la salut natural.

Terapeuta massatge Ayurvèdic, que son un conjunt de tècniques vingudes directament de l’índia herència directa de la cultura vèdica. Teràpia holística per a recuperar l’equilibri del Ser en el seu entorn.  Massatge amb olis naturals i calents. Té la qualitat d’aportar un equilibri integral a totes les funcions corporals; siguin físiques, energètiques o mentals.


Amor Oliva: Em dic Amor Oliva Ramón. Marede Gisela, Joan Ramón i Tomás que no va arribar a néixer, ho estimo i és el meutercer fill. Orgullosa àvia d’Oliver i Gerlac.Estic molt agraïda als meus pares, als meves arrels, la sang que corre per lesmeves venes m’ho recorda cada dia i agraïda a la meva ciutat natal Lleida,sempre estàs en el meu cor.
Sóc una apassionada de la Psicologia i desde sempre he estat una emprenedora. Alegre, curiosa, activa, a la qual liatreuen els nous reptes. M’agrada aprendre, envoltar-me de gent positiva i quesenti que entre tots podem millorar aquest món aportant el nostre granet desorra. M’agrada compartir experiències amb gent disposada a donar el millor desi mateixa. Crec en les persones, en les seves capacitats i competències, peraquest motiu dediqui gran part del meu dia a dia al seu desenvolupament.M’agrada viatjar, llegir, escriure, conversar, ballar, aprendre idiomes iconèixer diferents cultures. Apassionada d’acompanyar a persones en el seuprocés de canvi.

Laprecisió i l’estructura de la meva metodologia Necsysl@b (Neuro-Systemicl@bcoaching) (laboratoride COACHING Neuro Sistémic) aplicadaa les sessions de teràpia i de coaching resultenmolt eficaces, estimulants i motivadores.
El meu primer contacte amb eldesenvolupament personal va ser quan vaig començar a estudiar Psicologia perla UNED. Al poc, estava aplicant les coses que apreniaa la meva pròpia vida. Com que em relacionava amb la meva família, la qual cosaem passava en el meu treball, quins comportaments mantenia amb les mevesamistats, i qui era jo en les meves activitats socials. En aquest procés, vaigcomençar a sentir que la psicologia em semblava que treballava més en un espaimental i tenia la necessitat de baixar al cos molts dels processos irresolublesde cap que estava trobant en aquesta la meva vida. Igualment em passava quehabitualment no reconeixia quines emocions tenia, i quan les reconeixia nosabia com gestionar-les. 
Més tard vaig decidir iniciar laformació Gestalt a l’Institut Gestalt de Barcelona. Això va suposar un canvi nosolament en la meva forma de veure la Psicologia sinó també en la forma deveure la Vida. Vaig aprendre realment el que era la Teràpia i el que era unprocés personal i d’acompanyament. En aquesta formació i de mans dels meustutors-terapeutes, em van mostrar una forma d’estar i d’ensenyar diferents,veure com ells s’involucraven en tots els processos que es donaven, d’unamanera honesta, sense enjudiciar i sense penalitzar a l’altre. Va ser algunacosa que em va commoure profundament. La seva forma de portar la formació, mésbasada en la pràctica i l’experimentació, va marcar per a mi una forma moltdefinida i concreta de veure el procés terapèutic. El procés terapèutic es vatransformar en alguna cosa molt més sensible i humà, la qual cosa em tocaprofundament. A més, vaig aprendre la importància d’escoltar el que m’estavapassant a nivell orgànic, i a veure les coses des d’una mirada més holística,aprenent molt de la intuïció i de percebre els processos des de la simplicitat.A través de les demandes dels meus clients i del coneixement de l’evolució deles eines en el camp del desenvolupament personal, mentre finalitzava laformació de “Teràpia Gestalt”, vaig decidir especialitzar-me en diferentsenfocaments tals com a “Programació Neurolingüística“, “CoachPCC per ICF, “Teràpia Breu Estratègica”(intensiu d’especialització model (MRI) de Pal Alt) “Coaching Wingwave“,formació “Psicoteràpia Sistémica” mètode Berth Hellinguer,entre d’altres, Teràpia Breu Estratègica, Narrativa Terapeutica entremolts altres.

Agraeixo a tots els que han compartit i m’han ensenyat en aquesta marxa i en aquest aprenentatge, que han fet el que avui sóc. Igualment envio un agraïment especial als meus clients perquè en acompanyar-los en l’acceptació dels seus límits i valors, així com en la manifestació del seu tremend potencial, m’han ajudat a aprofundir en l’acceptació de les meves limitacions, reconèixer els meus valors i la utilització de les meves capacitats.
MÉS INFORMACIÓ D’AMOR OLIVA I DELS CONSTEL.LACIONS
CLIKAR AKI A MES INFO 

Nerea Zárate Ávila:  Si pienso en qué motivaciones llevan más tiempo en mi para presentarme, diría que de manera genuina, me remonto a mis primeros recuerdos de 3-4 años, y sería la curiosidad y cuidado por l@s niñ@s… comenzando por la llegada de mi hermanita a mis 3 años. Quizá sea el único foco de aprendizaje que se ha mantenido en mí de manera constante a lo largo de mis 34 años.

Sin embargo mis estudios superiores tiraron por un campo másamplio de la Vida: la Biología. La enseñanza como camino para mí sólo tenía sentido con la Naturaleza como aula…Comencé con la vía de Monitora de Educación Ambiental…y al mismo tiempo me preparé académicamente para algo más “formal” con el Máster de Profesorado…pero descarté rápido el Instituto como vía donde desarrollar mi labor, porque yo misma me sentía allí encerrada.

Mis ingresos venían como Educadora Ambiental ó Técnica de Campo con diferentes entidades, que si bien no eran trabajos continuos ni muy bien remunerados, me permitían vivir disfrutando con lo que hacía. También la hostelería me iba dando de comer cuando necesitaba recurrir a ella, permitiéndome cambiar de sitio de vida en busca de experiencias y un lugar donde me sintiese tan a gusto como para no dejarme llevar por las ganas que surgían de mi interior de seguir explorando y conociendo más sitios diferentes, sus gentes, animales, plantas y lo que se diera.

Con unos meses por Perú mi Universo se amplió en muchos aspectos…La siguiente parada importante que me acercó a algo profundo que emanaba de mi, fue mi estancia en el Pirineo Aragonés, esta vez por casi 3 años y…teniendo la “certeza” de que ese sería “mi sitio”.

Pero La Vida no deja de sorprenderme y…tras varios movimientos de caminos laborales, autoestudios y aprendizajes variados..llegó a mi camino el Bosque Escuela, conjunción de acompañamiento de peques en conexión con la Naturaleza, y todo desde el respeto más profundo a todos sus participantes.

A la vez, en mi vida se abrieron paso múltiples formas de autoconocimiento y sanación a través, precisamente, de este Centro d´ensenyançes de La Cabana i de Quim, gran persona autocultivada en este mundo, con quien nos acompañamos día a día sin dejar de aprender y evolucionar lo que nos va tocando.

Ya situada por estos lares de Tarroja de Segarra, pueblo en el que tantas cosas se dan…, me metí a la Educación Viva, que justo aunaba los mundos de autoconocimiento profundo con el del acompañamiento del mundo del infante.

Las actividades que he ido desempeñando para ir saciando lo que me movía por dentro en relación a cada una de las áreas nombradas, han sido diversas y todavía no estoy saciada. De modo que seguiré creando circunstancias versátiles donde seguir explorando y expresando lo que se me mueve por dentro y tenga por aportar…de momento, en relación al acompañamiento respetuosos a los niños con la Naturaleza como escenario, cuando sea posible.

Y mi nuevo viaje que recién comienza con la maternidad de la vida que se mueve engendrándose en mi interior, es una nueva y apasionante aventura donde continuar explorando y aprendiendo a conectar con mi Ser y los de toda mi familia…y a ser posible, cerca de la Naturaleza!

Para contactar con Nerea, llamar al 605214105 o escribir a lacabanasana1@gmail.com