KRIYA YOGA DE BABAJI

Kriya yoga de Babaji és una escola o tradició de ioga que te origen en un “avatar” (o mestre “Babaji”) de la Índia que va transmetre (segueix transmetent) un llinatge en si mateix complert de la pràctica i filosofia del ioga. És un llinatge tàntric en el sentit que a part de buscar la autorealització  busca també desenvolupar les capacitats lògiques per a estar al mon per a donar un servei de qualitat per a servir a  la humanitat.

Des de La Cabana les classe de ioga setmanals estan inspirades en part en aquest llinatge i també procurem anar organitzant cursos d’iniciació al kriya yoga de Babaji. Que està estructurat en tres nivells: primer (un cap de setmana), segon (tres dies) i tercer (retir de set dies).

El Kriya Ioga de Babaji consta de 144 tècniques o Kriyas. Algunes d’elles es practiquen cada dia, altres només de forma periòdica.

Aquestes Kriyas, reunides per Babaji, són el resum d’una tradició de Ioga que procedeix del sud de l’Índia, anomenada «Tradició dels 18 Siddhas».

Els 18 Siddhas van ser ioguis que van aconseguir un absolut domini del seu cos i de la seva ment, la més alta perfecció humana. Malgrat la seva gran desenvolupament espiritual, no li van donar l’esquena a la societat i al món, sinó que van escriure moltes obres sobre medicina, filosofia, ioga, ciències naturals, etc., per al benefici de la humanitat.

La pràctica del sistema de 144 tècniques del Kriya Ioga busca millorar la nostra vida, i la dels que ens envolten, en tots els seus aspectes: físic, emocional, mental, intel·lectual, espiritual.

Es tracta d’un Ioga no per fugir del món, sinó per abraçar-lo i transformar-lo. Els Siddhas (siddha: «ser perfeccionat») ofereixen així un sistema integral de Ioga perquè tots, independentment de les seves creences, puguin millorar i perfeccionar la seva vida.

  • Les 144 tècniques del sistema integral de l’Kriya Ioga de Babaji s’ensenyen en tres iniciacions.

En cada un d’elles s’aprofundeix més en l’experiència del Ioga:

– Primera Iniciació: en un cap de setmana o mitjançant classes setmanals. S’aprenen les tècniques més importants del Kriya Ioga de Babaji.

– Segona Iniciació: retir residencial d’un cap de setmana, prop de la natura. L’objectiu és aprendre a integrar la pràctica del Ioga amb la nostra vida diària.

– Tercera iniciació: formació residencial durant una setmana, en la qual es revisen i aprenen les 144 kriyas, culminant amb l’aprenentatge de les tècniques de «samadhi», l’estat sense alè de comunió amb l’Ésser o l’Absolut.

DES DE LA CABANA PROCUREM DE TANT EN TANT ANAR ORGANITZANT INICIACIÓ AL PRIMER NIVELL I SI HI HA GRUP TAMBÉ LA INICIACIÓ AL SEGON NIVELL. EL TERCER NIVELL S’ACOSTUMA A REUNIR TOTS ELS ESTUDIANTS DE LA PENÍNSULA UN COP O DOS L’ANY  A ALGUN LLOC DE LA PENÍNSULA

PER A INICIAR-SE. SI US INTERESSA INICIAR-VOS AL KRIYA YOGA DE BABAJI POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES.