IOGA I MEDITACIÓ

Des del Centre d’Ensenyances “La Cabana”organitzem activitats al voltant del ioga i meditació. Hi ha CLASSES SETMANALS de Ioga i meditació, així i com també CURSOS MENSUALS, i alhora TALLERS CONCRETS al voltant d’aquesta disciplina.

Ioga és un coneixement mil·lenari en origen a l’Índia que ens ajuda a millorar la nostra qualitat de vida. que busca la Unió  amb l’Ésser.

 

En tots nosaltres en fons de la nostra ment hi ha la presencia de l’Ésser, que és el que som en essència,  i alhora hi ha  una part de la nostra ment  que es percep com a separada (Ego), i que sovint ens domina. L’objectiu últim del ioga és unir –fusionar la ment que es percep com a separada amb la font de la pau eterna (Ésser). Quan assolim aquesta unió  entrem en un estat  d’auto-realització, que vol dir que la nostra realització prové de quelcom que hi ha al nostre interior i que  no depèn de res exterior,  llavores ens vivim simplement plens de joia i de pau que no provenen d’aquest mon, ens hem auto-realitzat

Al voltant d’aquest objectiu en el ioga. hi ha tot un coneixement i experiència profunda de milers i milers de persones , i tradicions que han seguit aquest camí: mètodes, tècniques, meditacions, pranayames, mantres,  coneixements de les fases del camí, obstacles, recomanacions morals i de  comportament, etc…

Des de les activitats de ioga que organitzem des del Centre d’Ensenyances “La Cabana” procurem facilitar i compartir part d’aquests mètodes.

Principalment ens basem en treballar els diferents cossos:

1-cos físic: comencem treballant el cos físic a traves de les “asanes”, que son postures que ens ajuden a estirar-lo i relaxar-lo de l’estrès de la vida diària i de l que suposa viure de forma separada. D’aquesta manera ens posem apunt per a estar centrats i en contacte amb nosaltres mateixos, millorant en atenció, relaxament, salut, pau i harmonia.

2-Cos vital: Aquest cos el treballem  a través de la respiració i pranayames. És el cos de l’energia vital i està directament relacionat també amb les emocions. Ho podem fer a traves de les respiracions dins la sessió de postures (asanes de ioga) o dedicar-nos a fer respiracions concretes (pranayames) de manera enfocada. Fent aquestes practiques ens ajuden a regenerar-nos, deixar anar tensions i alhora canviar el nostre esta emocional i també estat de consciencia.

3-Cos mental: Aquest cos el treballem a traves de la meditació en les mil i una formes.  Meditació de concentració, meditacions de visualització, meditacions de raonament, etc…. Aquí bàsicament per una banda entrenem l’hàbit de no identificació amb el cos  i ment i per altra banda ens  entrenem a desenvolupar habilitats que puguin ser útils per al nostre servei a la vida (com visualitzar, raonar, intuir, etc…)

4-Cos intel·lectual: Aquest seria el cos de la inspiració i ment superior. El treballem especialment a través del mantres. Que son frases que es repeteixen de manera continuada i que ens obren a inspiració i energies superiors, a part de ajudar-nos a desenvolupar habilitats i canviar la nostra percepció –sentiment de nosaltres i el mon.

5-cos espiritual: Aquest és el cos de l’Ésser, és l’objectiu últim del Ioga. El treballem a través de reconèixer aquesta part de pau i silenci en nosaltres, i assolir l’hàbit (ja sigui amb tècniques o no) de portar-hi l’atenció. De manera que mica en mica ens hi anem identificant progressivament  fins que aquesta presencia de pau interior es faci permanent.

Horaris de les classes:

Dilluns a les 19:00h a 20:30h a Tarroja de Segarra
Dimarts de 17.00h a 18.30h al Casal Civic de Cervera
Dimarts a les 19:30h a 21:00h a Sant Ramon
Dimecres  de 19:00h a 21:00h a Igualada «Centre Caminem»

Tallers intensius de ioga
Cada primer dissabte de mes oferim un taller de ioga intensiu, de 10/00h a 19/00 per a iniciar nos de manera practica i alhora filosòfica del ioga a aprendre una taula de postures, respiració, meditació, contemplació, discerniment, Unió a l’Ésser, etc…